brusszel


Hiányoznak a pénzszórók Budapestről

Figyelő Online - Devecsai János
2014.12.23  07:24   
mail
nyomtatás
Kiváló évet zár a hazai idegenforgalom, nem panaszkodhatnak az öt- csillagos szállodák sem. A luxus-divatboltok viszont keményen megérezték az ukrán-orosz válságot, a leggazdagabbak körében ráadásul Magyarország
már rég kiment a divatból.
Fővárosunk a külföldi elit körében meglepő módon még a nagyszabású tér- és utcarehabilitációk beindulása előtt volt igazán népszerű, amikor a mai arculatánál is szürkébb volt. „A 90-es években a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején a vendégeinktől rendre jött a visszatérő kérdés: hogy lehet helikopterrel kimenni a Hungaroringre? Ám az ilyen igények fokozatosan elmaradtak: hasonló kérésre kb. 15 éve nem került sor" - meséli a budavári Hilton Hotel PR-igazgatója, Kovács Pál.

Konferenciára jönnek

Az elit réteg már az itteni alacsony szállodaárakat is némi gyanúval méregeti. Nálunk egy ötcsillagos hotel szobadíja nagyjából annyit kóstál, mint egy bécsi négycsillagosé. Ez persze közel sem jelenti azt, hogy a luxusszállodáink az idén üresen árválkodtak volna: a megfelelő foglalásszámról részben a konferenciaturizmus gondoskodott.

Ráadásul pont az említett szerény szállodai áraknak hála itthon a nyugat-európai, amerikai, távol- és közel-keleti felső középréteg is megtalálta a számítását. Ők pedig a kimutatások szerint egyre több pénzt költenek az országban.

Elmaradó ororszok

Míg az ötcsillagos szállodák összességében viszonylag jó évet zárnak, a luxusboltoknál jóval nehezebb optimizmus nyomaira bukkanni. Az Andrássy út elit brandjei, például a Gucci vagy a Louis Vuitton forgalma szinte kizárólag a tehetős turistáktól függ, emiatt információink szerint jócskán megérezték az ukrán-orosz válságot.

A témáról részletesen olvashat a Figyelő hetilap december 18-án megjelent karácsonyi duplaszámában.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200