brusszel


Még Ázsiában se tudják, kedvez-e nekik a rubel esése

Figyelő Online
2014.12.18  10:08   
mail
nyomtatás
Csütörtökön vegyesen változtak a fontosabb ázsiai indexek, Sanghajban és Szöulban kis gyengülés volt, Tokióban, Sydneyben és Hongkongban erősödés.
Tokióban a Nikkei-225 index 2,32 százalékkal, 39032 ponttal nőt, 17 210 pontra emelkedett. A Nikkei átlépte a 17 000 pontos fontos technikai határt, miután az amerikai Federal Reserve jelezte, hogy nem siet a kamatemelések beindításával, így még több hónapig kedvező lehet a likviditási helyzet a nemzetközi pénzpiacokon.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,14 százalékos, 2,66 pontos gyengülés után 1897 ponton fejezte be a napot. Az orosz rubel gyengülése és a továbbra is alacsony nemzetközi olajár aggodalmat keltett. A befektetők attól tartanak, hogy Oroszország válságos pénzügyi helyzetbe, akár államcsődbe is kerülhet, ez pedig közvetve a dél-koreai tőzsdére is kihatna.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,95 százalékkal, 48,94 ponttal nőtt, 5210 ponton végzett. Az ausztrál részvényárfolyamok a szerdai amerikai tőzsdei erősödés miatt nőttek. A két legfontosabb szektor, a bányászati cégek és a kereskedelmi bankok árfolyamai is emelkedtek.

A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi tőzsdén 0,95 százalékos erősödés volt, a sanghaji tőzsde 0,10 százalékos csökkenéssel zárt. A hongkongi kereskedésre az amerikai hírek voltak kedvező hatással, Sanghajban azonban kis csökkenés volt, miután megingott a befektetők bizalma egyes kínai brókercégekben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200