brusszel


Miért nem ingyenes minden szállodában a wifi?

Figyelő Online - Halász Benedek
2014.12.27  11:21   
mail
nyomtatás
Úgy tűnik a vezeték nélküli internet ingyenessége még mindig kiváltság, és nem alapvető része a szállodáknak. Pedig a Hotels.com felmérése alapján a vendégek egyértelműen az ingyenes wifit választják bármilyen luxus szolgáltatással szemben. Ennek ellenére a hoteleknek csupán 64 százaléka kínál ingyenes wifit a HotelChatter utazási weboldal 2013-as jelentése szerint.
Érdekes módon a luxus szállodaláncok inkább ajánlanak ingyenes vezeték nélküli internetet az olcsóbb, üzletembereket és fiatalokat célzó leányvállalataikban, de a drágább szállodáikban ez még mindig csak a klubtagságival rendelkezők kiváltsága.
Hihetetlennek hangzik, hogy a luxusláncok megtagadhatják vendégeiktől ezt az alapvető szolgáltatást, de van rá egy egészen egyszerű magyarázat. Az ilyen helyeken megszállók ki tudják, és ki is fogják fizetni a wifi díját különösebb probléma nélkül, míg az árérzékenyebb utazóknál ez egy komoly választási szempont.


Persze így sem igazán ingyenes az internet, hiszen a szállodák bele fogják azt számolni a többi szolgáltatás árába. Mivel egyre többen használják az internetet fotók vagy videók megosztására, a szállodáknak óriási lehet az adathasználatuk, és mert a hálózat felállítása sem olcsó, kénytelenek valahogy ellensúlyozni a kiadásokat. Egyetlen kábel ára 150 és 300 dollár között van, és minden emeletnek 10-30 kábelre van szüksége.

Mindezek ellenére úgy tűnik, egyre többen vezetik be az ingyenes vezeték nélküli internetet, és talán a drágább szállodaláncok is kénytelenek lesznek majd áttérni az ingyenesen biztosított internetre, hogy versenyképesek maradjanak.
Kapcsolódó cikkek
The Atlantic
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.