brusszel


A francia elnök kiskutyát kapott Karácsonyra

Figyelő Online - Csepi Lajos
2014.12.28  17:39   
mail
nyomtatás
A francia elnök, Francois Hollande is beállt azon vezetők sorába, akik egy kiskutyával próbálják növelni népszerűségüket.
A három hónapos fekete labrador, amely egy üstökösre fellőtt európai űrszonda után a Philae nevet kapta, karácsony napján került az elnöki palotába. A kiskutyát a kanadai háborús veteránok ajándékozták a francia elnöknek.

A játékos kedvű szőrpamacs, aki egyenesen Montreálból érkezett, azonnal feldobta az idén sok vihart látott elnöki palota hangulatát.
Az év során a politikai és gazdasági gondokat csak tetőzte Hollande intim kalandja egy francia színésznővel, Julie Gayet-val, amely akkora botrányhoz vezetett, hogy partnere, Valerie Trierweiler nyilvánosan szakított vele.

Hollande népszerűsége a foglalkoztatottsági mutatókkal együtt, történelmi mélységekbe süllyedt. Különböző felmérések szerint azonban a francia vezető csillaga emelkedőben van: decemberben népszerűsége néhány ponttal feljebb araszolt.

Egy névtelenségéhez ragaszkodó elnöki tanácsadó azt mondta, hogy a kutyakölyök neve egyszerre kedves és jelképes: arra a francia és európai alkotóerőre utal, amely 2014-et jellemezte. Novemberben ugyanis egy európai űrszonda, a Philae - a világtörténelemben először - le tudott szállni egy üstökösön.

Philae persze nem az első labrador, aki a francia hatalom kulisszái között rohangál. Franciaország korábbi elnökei, Valéry Giscard d'Estaing, Francois Mitterrand, Nicolas Sarkozy és Jacques Chirac egytől-egyik tartottak az elnöki palotában - sok más kutya mellett - labradorokat is.
Az USA elnöke, Barack Obama is a közismert állatbarátok közé tartozik. Két portugál vízikutyája, Sunny és Bo gyakran látható az elnöki család fényképein.


Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Megújul a Figyelő

Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű gazdasági hetilapja, a Figyelő erősíteni kívánja médiapiaci pozícióját.

Bíróság elé állíthatják Netanjahu feleségét

A rendőrség Sara Netanjahunak, az izraeli miniszterelnök feleségének a bíróság elé állítását javasolja

top200