brusszel


Akár 10-20 százalékkal is nőhet a felszámolásokból befolyó összeg

Figyelő Online
2015.01.02  08:18   
mail
nyomtatás
A jelenleginél 10-20 százalékkal is magasabb összeg folyhat be a felszámolási eljárásokból azáltal, hogy az idén már kötelezően elektronikus úton értékesítik a csődbe jutott cégek vagyonát, és a többlet nemcsak a gazdasági szereplőknek, de a kincstárnak is kedvező lesz - mondta a fejlesztési tárca miniszteri biztosa a Magyar Nemzetnek.
A lap pénteki számában Kunfalvi Zoltán utalt arra, hogy az eddigi értékesítési módszerrel csupán a hitelezők követeléseinek néhány százaléka futott be. A hoppon maradt hitelezők között gyakran az adóhivatal is ott volt. A szakember szerint a rendszer kialakítása fontos része a kormány korrupcióellenes programjának. Általa kiküszöbölhetők lesznek a kétes háttér-megállapodások az árveréseken.

Az eddigiekhez képest sokkal többen licitálhatnak majd. A rendszer biztosítja az egyszerű eljárást, egyben a licitek anonimitását. Lényeges elem az is, hogy a rendszert az állam működteti - tette hozzá a szakember.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.