brusszel


Bárcsak itt tartanánk: Elegáns váltás Nigériában

Figyelő Online - Halász Benedek
2015.01.04  16:25   
mail
nyomtatás
Lagos állam kormányzója, Babatunde Fashola szerdán biztosította a lagosiakat, hogy utódjának stabil és erős gazdaságot hagy majd hátra, és a jövőbeli kormányzatot nem fogják pénzügyi problémák megbénítani. A kormányzó azt is kiemelte, hogy Lagos az egyetlen olyan nigériai állam, ami a nemzetközi Fitch besorolási listán AA pozitív értékkel és biztos jövőbeli kilátásokkal rendelkezik.
Olcsó vádaskodásnak nevezte az ellenzék azon állítását, hogy zálogba adta az állam jövőjét a felvett adósságokkal, finoman kiemelve hogy a kölcsönök segítségével tudták csak emelni az életszínvonalat, és hogy kidolgoztak egy követhető tervezetet a visszafizetésükre.

A kormányzó azt is hozzátette, hogy az elődje idején hozott törvény, miszerint a Belső Állami Bevételek (IGR) 15 százalékát minden hónapban az adósságok törlesztésére kell fordítani, még mindig életben van, és azóta az IGR 2,2 milliárd nairáról 20 milliárdra nőtt. Emellett kiemelte, hogy a 275 milliárd nairás kölcsönből, amit kormánya felvett, már 50 milliárdot vissza is fizetett, a következő részlet pedig csak 2017-ben esedékes.
Kapcsolódó cikkek
All Africa
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.