brusszel


Tempóváltásra készül Románia

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.01.10  09:43   
mail
nyomtatás
A román elnök új stratégiát sürgetett Románia nemzetközi tekintélyének növelésére. Fontosnak tartja az oktatásba történő beruházást és a külföldön élő fiatalok hazahívását - számol be az Insider.
Romániának egy új és működőképes sratégiára van szüksége, hogy erősíteni tudja nemzetközi tekintélyét. Ehhez nem elegendő egy logó, vagy egy filmreklám - mondta Klaus Iohannis elnök csütörtökön, a Külföldön Tanuló Román Diákok Szövetségének gáláján, helyette átfogó jövőképre és akciósorozatra van szükség.

„Szeretném, ha Önök partnereim lennének ennek a stratégiának a megvalósításában, hiszen tanulmányaik révén Önök már Románia nagykövetei. Ezért szeretnék köszönetet mondani" - szónokolt az Agerpres szerint Iohannis a román diákok előtt.

„Azt hallani, hogy nincsenek példaképek Romániában, hogy a fiataloknak nincs, akire társadalmunkban felnézhetnének, illetve, hogy az értékeknek sajnos kicsi a becsületük. Vannak példaképek, értékek és modellek, csak éppen a látszat mögé kell nézni. Meg kell hallani, amit a nagy zaj mögött mondanak, bátraknak kell lennünk, hogy felismerjük ezeket az értéket és elősegítsük érvényre jutásukat" - fogalmazott.
Hozzátette, hogy a Gála legjobbjai jelentik a bizonyítékot arra, hogy vannak értékek és követendő példák. „Legelőször fel kell ismernünk a követendő példákat és értékeket, fel kell hívni rájuk a figyelmet és tisztelni kell őket. Ezután, ha valami tartósat kívánunk létrehozni, minden területen meg kell dolgozni a cél eléréséért. Végül, hosszú távon, be kell ruházni az oktatásba, mert az fogja biztosítani a cél eléréséhez szükséges teljesítményt."

Az elnök szólt egy másik fontos célról is: vissza kell hozni a fiatalokat az országba. Ezután átadta a legjobb román diáknak járó kitüntetést. Budisteanu informatikai képességeivel és fejlesztéseivel érdemelte ki korábban számos nemzetközi verseny első díját.
Kapcsolódó cikkek
Romania Insider
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Megújul a Figyelő

Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű gazdasági hetilapja, a Figyelő erősíteni kívánja médiapiaci pozícióját.

Bíróság elé állíthatják Netanjahu feleségét

A rendőrség Sara Netanjahunak, az izraeli miniszterelnök feleségének a bíróság elé állítását javasolja

top200