brusszel


Iszlám gazdasági portál indul

Figyelő Online - Szeidovitz Anna
2015.01.11  16:17   
mail
nyomtatás
Dubai bejelentette, hogy létrehozza a világ első iszlám gazdasági portálját, mely lépés része annak a törekvésnek, hogy e gazdasági régió világszintű központjává váljon - adta hírül az Arabian Business.com.
Az idei év kezdeményezései közé tartozik egy, az iszlám vállalatok koordinálását végző nemzetközi központ, valamint a halal termékek (az arab szó jelentése törvényes, megfelelő) nemzetközi akkreditációs központjának felállítása.

Mohammed Abdullah Al Gergawi, a Dubai Iszlamista Gazdaságfejlesztési Központ (DIEDC) vezérigazgatója megerősítette, hogy a közelgő esztendőben folytatják az iszlám gazdaság élénkítésére és növelésére irányuló kezdeményezéseket: "Az állami- és magánszektorbeli partnerekkel kéz a kézben dolgozunk az Egyesült Arab Emirátuson belül és kívül is, hogy ösztönözzük a gazdasági növekedést a DIEDC mind a hét alapelvének figyelembe vételével. Mindezt oly gyakorlati kezdeményezések átfogó stratégiájával valósítjuk meg, mely Dubai iszlamista gazdasági törekvéseit erősítik."

A DIEDC tevékenysége a következő hét pillérre épül: pénzügyek, halal ipar, turizmus, digitális infrastruktúra, művészet, tudás és az iszlám értékrendje. A szervezet feladata, hogy az iszlám gazdaság fejlődése érdekében megfelelő infrastruktúrát hozzon létre és megalkossa azt a keretrendszert, ami az iszlám gazdaság fejlődését biztosító kezdeményezéseket felügyeli.

Az utóbbi években a fenntartható, saría-kompatibilis szolgáltatások és termékek iránti kereslet megugrásával az iszlám gazdaság egyre nagyobb jelentőségre tett szert. A saríahoz illeszkedő gazdasági tevékenységek jelenleg a világgazdaság 11 százalékát adják. Az iszlám gazdaságtól a közeljövőben gyorsuló növekedést várnak, melynek üteme elérheti az évi 10-15 százalékot is.
Kapcsolódó cikkek
Arabian Business
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.