brusszel


Elveszik a transzneműek jogosítványát

Figyelő Online
2015.01.12  10:52   
mail
nyomtatás
Diszkriminatív módon védekezik Oroszország a magas számú közúti baleset ellen: elveszik a mentális rendellenességekkel küzdő személyek jogosítványát. És hogy kiket sorolnak ebbe a kategóriába? A transzvesztitákat, a transzszexuálisokat, a fetisisztákat, a pedofilokat, a kleptomániásokat és a szerencsejáték-függőket, ezek ugyanis Putyin szerint veszélyeztetik a közlekedést - írja a welt.de.
Alan Posener, a Die Welt politikai tudósítója szerint a kisebbségek teljes megalázása folyik Oroszországban, amely most új szintre lépett: a mentális rendellenességben szenvedőknek le kell adniuk a jogosítványukat, hiszen akadályozzák a biztonságos közlekedést.

A problémát az jelenti, hogy alapvetően az intézkedéssel nem az utcai közlekedést kívánják javítani, hanem szorult helyzetbe akarják hozni a szexuális kisebbségeket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szexuális kisebbségeket egy kalap alá veszik az olyan bűnözőkkel, mint a pedofilok vagy a kleptomániások. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a másságot veszélyként értelmezik, és úgy érzik, hogy az állampolgárokat meg kell védeni a „nem normálisoktól". Ennek pedig a lehető legtöbbször hangot is adnak.

Nem ez az első melegek elleni intézkedés

Putyin már többször fellépett a melegek ellen, sőt Oroszországban illegálisnak minősül a homoszexualitás népszerűsítése is, amióta életbe lépett a nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját tiltó törvény. Más kisebbségek is bajba kerültek már, 2012-ben például a Pussy Riot három tagját ítélték el vallási gyűlöletkeltésért, amikor feminista nézeteikre próbálták felhívni Putyin figyelmét egy moszkvai székesegyházban punk-imájukkal.

Alap Posener szerint Putyinnak az a stratégiája, hogy kül- és belpolitikai ellenségeket nevez meg - így például a transzneműeket - és ezek ellen propagandisztikusan harcol. A melegeket egyértelműen ellenségként kezeli, és a társadalom peremére próbálja őket taszítani.

Mindenesetre fontos megjegyezni, hogy ha azoktól vennék el a jogosítványát, akik valójában veszélyeztetik a közlekedést, azaz például alkoholistáktól, akkor a fiatal orosz férfiak körülbelül 75 százalékának kellene bevonni a jogosítványát - erről azonban szó sincs.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Megújul a Figyelő

Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű gazdasági hetilapja, a Figyelő erősíteni kívánja médiapiaci pozícióját.

Bíróság elé állíthatják Netanjahu feleségét

A rendőrség Sara Netanjahunak, az izraeli miniszterelnök feleségének a bíróság elé állítását javasolja

top200