brusszel


Paksi beruházás: Felkészítené a magyar cégeket a kormány

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2015.01.14  13:34   
mail
nyomtatás
Az idén méri fel a kormány, hogy milyen beruházás-ösztönző programokra van szükség a vállalt 40 százalékos hazai beszállítói arány eléréséhez Pakson.
Még tavaly év végén jelent meg az a kormányhatározat, amelyben egyebek mellett egy paksi bővítéshez kapcsolódó beszállítói program kialakítását is kezdeményezte a kabinet. A Figyelő kérdésére most elárulták: ennek célja, hogy a kivitelező Roszatom által vállalt 40 százalékos magyarországi beszállítói arányt el lehessen érni.

Aszódi Attila paksi bővítésért felelős államtitkár a Figyelőnek hangsúlyozta: a folyamat már évekkel ezelőtt megkezdődött, hiszen a Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. - az MVM csoport tagvállalatainak bevonásával - még 2012-ben megindított egy beszállítói programot. Ennek célja az volt, hogy felmérje azon magyar vállalkozásokat, amelyek részt tudnak venni majd a későbbiekben a beruházással kapcsolatos feladatok elvégzésében.

A munka azóta sem állt le: 2015 folyamán további programok várhatóak a leendő magyar beszállítók számára. A kormánybiztos szerint ezeknek az eredményeképpen lehet majd képet kapni arról, hogy milyen beruházás-ösztönző programokat kell a kormányzatnak meghirdetni abból a célból, hogy az elvárt 40 százalékos beszállítói arány megvalósuljon.

A Figyelő csütörtökön megjelenő 2015/3 számában részletesebben foglalkozunk a tervezett paksi beruházással.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.