brusszel


Évi félmillió látogató Drakula kastélyában

Figyelő Online
2015.01.16  10:40   
mail
nyomtatás
Tavaly több mint fél millió ember látogatta meg Románia híres kastélyát, amelyet gyakran összekapcsolnak Drakula misztikus személyével. Ez a hely az egyik leglátogatottabb turistacentrum az országban.
A közép - romániai Brassó megyében található Bran Kastély 540 ezer látogatót fogadott 2014 - ben, akiknek többsége külföldi volt. Ez a szám 9 százalékkal magasabb, mint 2013 - ban volt, közölte Alexandru Prișcu, a kastély gondnokságának képviselője.

A kastély rendezvényei, a koncertek, a kiállítások és a tematikus programok hozzájárultak a látogatószám növekedéséhez, ezért azok szervezése 2015 - ben is folytatódik.

A Bran Kastély 2009 - ig a román állami vagyon része volt, akkor azonban visszakerült az egykori osztrák uralkodó család leszármazottjainak, Dominic de Habsburgnak és nővéreinek, Maria Magdalena Holzhausennek and Elisabeth Sandhofernek a tulajdonába. A régi - új tulajdonosok elhatározták, hogy a kastélyt megnyitják a látogatók előtt.

A Bran Kastélyt gyakran összekapcsolják Drakula gróf legendájával, noha a kastélynak kevés köze volt Vlad Tepes történelmi alakjához, aki a vámpír - legenda egyik forrása. A látványos középkori kastélyt a 14. évszázad vége felé a brassói szászok építették ugyanazon a helyen, ahol korábban egy fából épített erőd állt. Ezt az erődöt a 13. század közepén a portyázó mongol hordák rombolták le.

A Bran Kastély a Wallachia és Transylvania között egykor húzódó határon fekszik és a hegyeken át vezető létfontosságú utat ellenőrzi. A kastély a középkorban jelentős szereplője volt az ottomán törökök és az európai uralkodó házak közötti csatáknak.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: DrakulaRománia

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.