brusszel


A vártnál jobban emelkedett a Tata Consultancy Services profitja

Figyelő Online
2015.01.16  12:26   
mail
nyomtatás
A vártnál nagyobb lett, 54,44 milliárd rúpiára (887 millió dollárra) emelkedett a Magyarországon is jelen lévő indai Tata Consultancy Services (TCS) profitja a december végéig tartó harmadik pénzügyi negyedévben.
A Wall Street Journal által megkérdezett elemzők 53,94 milliárd rúpiás nyereséget vártak. Az eladások alapján a legnagyobb indiai szoftverexportőr profitja 5 százalékot növekedett éves összehasonlításban a harmadik pénzügyi negyedévben.

A kedvező adatokat elemzők a rúpia dollárral szembeni gyengébb árfolyamával magyarázták.A TCS bevétele, a szakértői várakozásokkal megegyezően, több mint 15 százalékkal, 245 milliárd rúpiára nőtt. A bevétel dollárban kifejezett értéke - 3,93 milliárd dollár - azonban nem változott az előző negyedévhez képest, mivel csak 0,4 százalékponttal bővült az üzleti volumen.

A vállalat bevételének több mint 80 százaléka az Egyesült Államokból és Európából származik, így eredményeit nagyban befolyásolják az árfolyam-ingadozások. Ha gyengül a rúpia, versenyképesebbé válnak az indiai exportőrök, megnövekedik dollárban keletkezett jövedelmük rúpiában számolt értéke.

A TCS kisebb versenytársa, a szintén indiai Infosys múlt héten kellemes meglepetést okozott a befektetőknek, amikor bejelentette, hogy a vártnál jobban, 13 százalékkal nőtt a negyedéves nyeresége.

A TCS 2001 óta Magyarországon is jelen van, elsősorban a banki, pénzügyi szolgáltatási, biztosítási, telekommunikációs és feldolgozóipari ágazatokra koncentrál.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200