brusszel


Csehül állnak az olaszok

Figyelő Online
2015.01.17  09:22   
mail
nyomtatás
Az olasz központi bank rontott idei gazdaságnövekedési előrejelzésén, egyben deflációval számol az év egészére.
Legfrissebb negyedéves jelentésében 0,4 százalékos idei gazdaságnövekedésre számít. Ez ugyan az első bővülés lenne 2011 óta, de a növekedés mértéke lényegesen elmarad a központi bank legutóbbi becslésében szerepelt 1,3 százaléktól.

Az euróövezet harmadik legnagyobb gazdasága az elmúlt három évben egyetlen negyedévben sem volt képes felmutatni gazdaságnövekedést. Az olasz központi bank szerint a tavalyi utolsó negyedévben is folytatódott a recesszió. A központi bank előrejelzése szerint a tavalyi utolsó három hónapban minimális volt a gazdasági zsugorodás, a múlt év egészében 0,4 százalék volt a visszaesés.

Az olasz GDP 2013-ban 1,9 százalékkal, 2012-ben 2,3 százalékkal csökkent. Az idei évre az olasz kormány 0,6 százalékos, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 0,2 százalékos, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 0,8 százalékos gazdaságnövekedést vár. Az olasz központi bank legújabb előrejelzése szerint idén 0,2 százalékkal csökkennek a fogyasztói árak tavalyhoz képest.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.