brusszel


Így játszanák ki Orbánékat a pénztárak

Figyelő Online
2015.01.20  14:06   
mail
nyomtatás
Miután áprilistól a magánnyugdíjpénztáraknak el kell érniük a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt, a pénztárak havi 200-1000 forintos tagdíjat határoztak meg, amelyet többségük egy évre előre kér a tagoktól - közölte a piac 93 százalékát képviselő három pénztár kedden az MTI-vel.
A Budapest, a Horizont- és a Szövetség Magánnyugdíjpénztár közös közleménye kiemeli: az új előírások miatt a rendszer nem tűri meg tovább a "potyautasokat", mert ha a tagdíjfizetők aránya nem éri el a kívánt szintet, akkor a jogszabály írja elő a pénztár végelszámolását.

A pénztárak azoknak a tagoknak, akik nem hajlandóak tagdíjat fizetni, javasolják, hogy lépjenek vissza a társadalombiztosítás rendszerébe. A közlemény szerint a magánnyugdíj-pénztári rendszer alapos és átfogó átalakításra szorul, mert a jelenlegi változások nem szolgálják a hosszú távú fenntarthatóságot. Ezért rövidesen szabályozási javaslattal állnak elő. Ennek egyik eleme lesz az, hogy a magánnyugdíj-megtakarításokat - azok tulajdonosai - helyezzék át önkéntes nyugdíjpénztári számlára. A másik elem pedig a járadékfizetés átalakítása lesz.

A javaslatot eljuttatják majd az összes parlamenti párt képviselőjének, remélve azt, hogy a pénztárakról újra párbeszéd indulhat - áll a közleményben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200