brusszel


Arab pénzért lobbiznak

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.01.25  16:21   
mail
nyomtatás
Szerb üzletemberek, kis- és középvállalatok tulajdonosai utaztak az Egyesült Arab Emirátusokba (UAE), hogy egy szerb beruházási fórumon vegyenek részt, ahol módjuk lesz üzleti partnerekkel találkozni és felmérni ennek a gazdag piacnak a lehetőségeit.
A fórumot az UAE Szerb Üzleti Tanács szervezi, amin a hét emirátusból ötnek (Abu Dhabi, Dubai, Fujairah, Ras al Khaimah and Sharjah) a vezetői vesznek részt. A 30 fős szerb delegáció különböző társaságok, szervezetek és helyi önkormányzatok képviselőiből áll.

Az UAE Szerb Üzleti Tanács igazgatója, Mirjana Radenovic-Ratkovic korábban úgy nyilatkozott, hogy a fórum a kereskedelmi kamara képviselőinek előadásai alapján minden egyes emirátus esetében részletesen áttekinti az üzleti és befektetési lehetőségeket, azok feltételeit.

Az előadások mellett a fórum programján szerepelnek B2B találkozók és „kapcsolatteremtési célú kötetlen beszélgetések", amelyek alkalmat adnak a résztvevők számára, hogy vállalkozásaikat közvetlenül a lehetséges partnereknek mutassák be - mondta a Tanjugnak Radenovic-Ratkovic.


A fórum alkalmat ad arra is, hogy diákcsere-programokat indítsanak el az UAE és Szerbia egyetemei között.

„A turizmus ösztönzése keretében ismertetjük országunk helyzetét és lehetőségeit, és azon leszünk, hogy a legszebb oldalunkat mutassuk be. Az a célunk, hogy megteremtsük a kereskedelem növelésének feltételeit és ezzel is hozzájáruljunk a szerb gazdaság egyensúlyának megteremtéséhez" - mondta Radenovic-Ratkovic.

A fórum védnökei a Szerb Kereskedelmi- és Iparkamara, valamint az UAE Szövetségi Kereskedelmi- és Iparkamara.

Az UAE Szerb Üzleti Tanács 2014 januárjában, Abu Dhabiban jött létre az UAE-ba akkreditált szerb nagykövetség támogatásával. Alapvető feladata a Szerb Köztársaság és az Egyesült Arab Emirátusok közötti üzleti és befektetési lehetőségeknek a kialakítása és fejlesztése. A szerb üzleti - és befektetési fórum január 30-án fejeződik be.
Kapcsolódó cikkek
Tanjug
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.