brusszel


Matolcsyék ma ismét döntenek

Figyelő Online
2015.01.27  10:01   
mail
nyomtatás
Idei első kamatdöntő ülését tartja ma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, az elemzők szerint nem változtat a kamat szintjén a testület.
Bár elemzők szerint az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön bejelentett likviditásbővítő intézkedése jelentősen megnövelte a valószínűségét a magyar kamatcsökkentésnek, a szakértők arra számítanak, hogy a jegybank egyelőre nem változtat a jelenleg 2,1 százalékos alapkamaton.

Az EKB döntése nyomán erősödött ugyan a forint, és a továbbra is visszafogott infláció is teret enged a monetáris lazításnak, szakértők szerint azonban egyelőre óvatos marad az MNB.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház Zrt. elemzője nagyon valószínűnek nevezte, hogy nem változik a kamatszint a keddi ülésen, mivel az eddigi jegybanki kommunikáció nem készítette fel a piacot az újabb csökkentésre. Az elemző hozzátette: a következő néhány hónapban komoly esélyt lát a kamatcsökkentésre, piaci árazások alapján akár többször is sor kerülhet 10 bázispontos mérséklésre. Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető elemzője sem vár kedden monetáris lazítást, és arra sem számít, hogy a döntést követő közlemény szövegezésén változtatna a jegybank. Hozzátette: legkorábban márciusban várható olyan jelzés az MNB részéről, hogy tér lehet kamatcsökkentésre.

Balatoni András, az ING Bank vezető elemzője is azt várja, hogy kedden nem csökkenti az alapkamatot a jegybank, bár a piac 20 bázispontos vágást áraz a következő hónapokban. Londoni pénzügyi elemzők csaknem konszenzusos előrejelzése szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei első félévben, sőt várhatóan már az első negyedévben ismét csökkenti alapkamatát. Egyes elemzői vélemények szerint azt sem lehet teljes bizonyossággal kizárni, hogy a monetáris tanács már a keddi - idei első - kamatdöntő ülésen kamatcsökkentésről dönt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200