brusszel


"Az ingatlanadót is be kell fizetni!"

Figyelő Online
2015.01.28  12:40   
mail
nyomtatás
A görögök 2014 - ben közel 14 milliárd euró adó befizetését mulasztották el - írja a balkans.com.
Az állami bevételek akadozó beszedése nem engedi meg, hogy az új kormány kényelmeskedjen, jelenti a „Katherini".

Az adóbevételek 2014 - ben jelentősen visszaestek, 3 százalékkal, azaz 1,38 milliárd euróval elmaradtak a tervezett szinttől. A költségvetés elsődleges egyenlege emiatt csak 1,87 milliárd euró lett, szemben azzal a 4,93 milliárd euró többlettel, amelyet a távozó pénzügyminiszter, Gikas Hardouvelis várt.

Csak a 2014 - es év decemberében 1,27 milliárd euró adó befizetése maradt el. Az éves adóhiány elérte a 13,77 milliárd eurót.

A választásokon győztes Syriza tisztségviselői már világosan elmondták, hogy minden adót be kell fizetni, így az egyedi ingatlanadó (ENFIA) két,  még hátralévő részletét és a 2014. év utolsó negyedévének általános forgalmi adóját is.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.