brusszel


Nők a csúcson

Figyelő Online
2015.01.29  06:18   
mail
nyomtatás
A szebbik nemhez tartozók vezetésben elfoglalt pontos helyzetéről kevés a rendelkezésre álló magyar kutatás. Ezért is volt hiánypótló a Hungarian Business Leaders Forum kezdeményezése, hogy a Figyelő TOP200-as listáján szereplő cégek körében tárja fel a férfiak és a nők pozícióját.
■ Nem egyetlen ponton törik meg a női karrier, hanem felfelé haladva, folyamatosan lesz kevesebb a női vezető. Ezt a szakirodalom a szivárgó vezeték (leaky pipeline) metaforával ábrázolja, hiszen az alsó és középső szintek bőséges utánpótlást adhatnának a felső vezetés számára. A legjobban fizető pozíciókban főleg férfiakat találunk, dacára annak, hogy számos cégnél léteznek a nők helyzetbe hozását támogató programok. ●




A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/5 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.