brusszel


Semmit sem kaptunk ajándékba

Figyelő Online
2015.01.29  14:00   
mail
nyomtatás
Lakatos Benjamin / Az energia-kereskedelemmel foglalkozó, svájci központú MET Holding AG vezérigazgatója egyben a csoport legnagyobb magánszemély tulajdonosa is. A MET az elmúlt egy évben a politika és a közvélemény érdeklődését elsősorban az MVM-mel kötött üzleteivel vívta ki. Lakatos Benjamin a Figyelőnek adott exkluzív interjújában erről is, a cég múltjáról és jövőképéről is elárult eddig soha nem közölt részleteket.
Majdnem egy éve foglalkozik a hazai sajtó rendszeresen a MET-csoporttal. Ön, mint a társaság első számú vezetője eddig nem adott interjút. Most mégis kötélnek állt, és cégcsoportjuk a végső tulajdonosaikról is többet árul el. Mi változott?

Olyan szintre jutott a boszorkányüldözés és tevékenységünk démonizálása, hogy ideje pár dolgot helyre rakni.

Miért nem kommentálták már korábban is a kiszivárogtatott információkat?




Nem voltunk felkészülve, a saját üzletünkkel foglalkoztunk. Az áprilisi választási környezetben tudatosan nem akartunk megszólalni. Szakmai cég vagyunk, a politikától távol tartjuk magunkat. Velünk kapcsolatban egyébként sem az MVM-mel kötött szerződéseink az érdekesek, hanem a valódi sztorink. Azzal pedig csak pár év múlva szerettem volna előállni, akkor, amikor már, egy európai léptékben is jelentős energia-kereskedő céggé válunk. De az élet ezt most előrébb hozta.

24,6 százalékkal Ön a cég legnagyobb magánszemély tulajdonosa. Hogy vált azzá?

Eredetileg nem voltam tulajdonos, de 2012-ben az akkor 50-50 százalékban tulajdonos Moltól, illetve RP Explorer nevű cégtől 10-10 százalékot megvettem, amihez 2013-ban még további 4,6 százalékot vásároltam.

A Figyelő interjújában megismerhetjük a MET további végső tulajdonosait is, és eddig soha nem hallott részleteket tudhatunk meg az MVM-mel kötött ügyletek hátteréről.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200