brusszel


Csendes forradalom Nagy-Britanniában

Figyelő Online - Dengyel Dóra Boglárka
2015.02.01  10:35   
mail
nyomtatás
Egyfajta „csendes forradalom" folyik Nagy-Britannia nyugati részén, ugyanis a kormány 65 millió dollárral járult hozzá a kormányzati befektetésekhez - számolt be Nick Clegg brit miniszterelnök-helyettes nyilatkozatáról a Western Daily Press.
A pénzt főleg Devonra kívánják költeni, de Somerset, azon belül az Alacsony Szénkibocsátási Innovációs Központnak is milliókhoz jut majd. Az alapból az olyan beruházásokat is segítik, melyek a vidék maradék öt százalékát próbálják minél gyorsabb szélessávú kapcsolathoz juttatni.

A kormány hivatalos oldalán a további támogatott helyek is megtekinthetőek, valamint az is, honnan merre tart a projekt, és melyik régió pontosan mennyi támogatásra számíthat.

„A saját szememmel láttam a különbséget, mit jelent az, hogy inkább hatalmat, mint különleges képességeket, üzleti támogatást vagy infrastruktúra-kiadásokat nyújtunk. Igazán nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, kiterjesztjük a Délnyugat Szíve Növekedési Üzleteket" - nyilatkozta Clegg.

A szóban forgó 65,2 millió dollár a már tavaly júliusban a projektnek szánt 130,3 millió dollárhoz kerül, és terveik szerint 2021-re 22 ezer új munkahelyet és 11 ezer új otthont teremt majd.

„A helyi önkormányzatok kezébe adni az erőt és a pénzt, hogy megnyissák az utat a növekedés és fejlődés felé, és maguk hozzák meg működőképes kiadási döntéseiket - ez a kulcsa a hosszú távú gazdasági tervünknek, hogy egy fényesebb jövőt hozzunk Angliának és a felépülést biztosítsuk mindenkinek" - fogalmazott David Cameron brit miniszterelnök.
Kapcsolódó cikkek
Western Daily Press
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.