brusszel


Megugorhat a lakáskasszák száma

Figyelő Online
2015.02.03  12:07   
mail
nyomtatás
A négy lakástakarék pénztár 1,2 millió szerződést kezel, de további félmillió szerződésre számíthatnak - derült ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. piackutatásából, amelynek megállapításait kedden közölte az MTI-vel.
A kutatás ezer fős mintán történt.A felmérés szerint mintegy félmillió háztartás tervezi, hogy 1-3 éven belül legalább egy lakástakarék szerződést köt és erre - átlagosan - havi 11 700 forint áll rendelkezésükre.

Az élő szerződéseknél több mint 16 ezer forint a havi megtakarítás. Ez kevesebb, mint az optimális havi megtakarítás, amely 20 ezer forint. Ezután jár ugyanis az elérhető legtöbb támogatás, amely a befizetés 30 százaléka, de legfeljebb évi 72 ezer forint.

A 4,1 millió magyar háztartásból 740 rendelkezik lakás-előtakarékossági szerződéssel. Így a lefedettség 18 százalékos. Egy megtakarítással rendelkező háztartásra 1,6 lakástakarék pénztári szerződés jut, mivel két-három családtagra is nyitnak számlát azok a háztartások, amelyek rendelkeznek ennyi megtakarítással.Korábbi adatok szerint a háztartásokra vetített lefedettség Ausztriában 64, Németországban 37, Csehországban 41 míg Szlovákiában 25 százalékos.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.