brusszel


A Bosch is beszáll a startup világba

Figyelő Online - Halaska Gábor
2015.02.03  13:44   
mail
nyomtatás
A Bosch hardver-gyorsítóprogramot indít. 25 000 eurós lesz a fejlesztési keret. Csúcstechnológiás prototípus műhely, iroda, trénerek és mentorok járnak a nyertesnek. A program első része 2015 áprilisában indul. Jelentkezési határidő: 2015. február 27. Sőt, tulajdonrészt sem kérnek!
A Bosch és a Müncheni Műszaki Egyetem Innovációs és Vállalkozásalapítási Központja gyorsítóprogramot indítanak startup cégek számára. A résztvevő vállalkozások innovatív termékplatformokhoz kapnak kizárólagos hozzáférést és szakmai támogatást. Ennek eredményeként a szokásosnál gyorsabban tudnak majd kifejleszteni potenciális új termékeket és üzleti modelleket. Ilyen hozzáférést korábban csak a régi, jól bevált ügyfelek kaphattak. A program első részében egy távolságmérő precíziós lézermodulhoz várnak innovatív ötleteket és új alkalmazásokat.

Új alkalmazási területek
A Bosch elektromos kéziszerszámok üzletága jelenleg is a precíziós lézermodul technológiát használja a profi és a barkácsoló felhasználóknak gyártott távolságmérő termékeknél. A TechFounders segítségével a Bosch most egyéb ágazatok alkalmazásait is támogatja, így lehetőség nyílik új alkalmazások kifejlesztésére a robotika, a sportfelszerelések, az ipari automatizálási eszközök vagy akár a személyes használatú szerkezetek terén is.



Szakmai és pénzügyi támogatás
A kreatív startup vállalkozások bármilyen ágazatból jelentkezhetnek, amennyiben tisztában vannak a technológiában rejlő lehetőségekkel és az a céljuk, hogy azt saját termékeikben és technológiáikban alkalmazzák vagy új innovatív alkalmazásokat fejlesszenek ki. A startup cégeknek TechFounders trénerek, valamint tapasztalt Bosch mentorok és vállalkozók adnak majd intenzív támogatást. Emellett minden team az iroda mellett egy csúcstechnológiás prototípus műhelyhez való hozzáférést is kap majd.

A Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág díjmentesen biztosítja számukra a szükséges szerszámokat. A startup vállalkozások ezen kívül egy 25 000 eurós fejlesztési kerethez is hozzájutnak. A program egyediségét az jelenti, hogy nem írja elő azt, hogy a startup vállalkozások tulajdonrészt kínáljanak fel cégükből a részvételért cserébe. Az érdeklődő startup vállalkozások 2015. február 27-ig jelentkezhetnek a www.techfounders.com weboldalon.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Boschstartup

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200