brusszel


Megugrott az olaj ára - Ez áll a háttérben

Figyelő Online
2015.02.04  09:53   
mail
nyomtatás
Jelentősen emelkedett kedd estére a kőolaj világpiaci ára azokra a hírekre, hogy a nyomott olajárak miatt mind több cég kénytelen visszafogni termelési költségeit, ami végeredményben az olajtermelés csökkenéséhez vezet.
Legutóbb a BP jelentette be, hogy kitermelési üzletágában a kiadásokat 20 százalékkal visszafogja. Ezt megelőzően pedig az amerikai Chevron hozott nyilvánosságra 13 százalékos kiadáscsökkentési tervet.Kedden, röviddel 19.30 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára márciusi jegyzésre 3,23 dollár (5,89 százalék) emelkedéssel 57,98 dolláron állt.

Ugyanekkor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónként 3 dollárral (6,1 százalék) 52,60 dollárra drágult.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.