brusszel


Ők a legbefolyásosabbak a turizmusban 2014-ben

Figyelő Online
2015.02.04  10:29   
mail
nyomtatás
A zsűri ítélete alapján, Gerendai Károlytól (Sziget Fesztivál) kezdve, Baán Lászlón (Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria) át, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterig 24, nem közvetlenül a turisztikai szektorban dolgozó személy szerepel a Magyarország turizmusára legnagyobb befolyással bírók TOP 50-es listáján.
18 turisztikai szakmai szervezet, valamint a kötetet kiadó Turizmus Kft. képviselőiből összeállított zsűri választotta ki azt az 50 személyt, aki a legnagyobb befolyást gyakorolta a magyar turizmusra, 2014-ben.

A TOP50-ből 26-an képviselik a szoros értelemben vett turisztikai szakmát, tehát szállodát, utazási irodát, légitársaságot, vendéglátó-helyet, vagy fürdőt. Az államigazgatás és az önkormányzatok 12 díjazottat adtak, és ugyancsak 12 befolyásos személy került ki a szakmaközeli világból, például múzeumok, kulturális intézmények vagy fesztiválok éléről. Az idei listában 30 olyan személy szerepel, akik tavaly is az 50 legbefolyásosabb között voltak, amikor a Turizmus Kft. először jelentette meg a kiadványt. A férfiak dominanciája idén is megmaradt, 9 hölgy szerepel a listán.

A kötetben szereplő szakemberek között találni két olimpiai aranyérmest és egykori sífutó országos bajnokot; a legtöbben közgazdász végzettséggel rendelkeznek, de találni jogászt, mérnököt, fogtechnikust, pedagógust és szakedzőt is. A legfiatalabb 1976-os, a legidősebb 1945-ös születésű, a legtöbben a hatvanas években látták meg a napvilágot. A TOP50 idei szakmai kívánságlistáján a turizmus további bővülése gyakorta szerepelt a válaszok között, csakúgy, mint a ferihegyi gyorsvasút, a kongresszusi központ, a légiközlekedés újabb rekordéve.

Sem a zsűri, sem a kiadó nem vállalkozott arra, hogy sorrendbe is állítsa az 50 kiválóságot - akik maguk is kétségüket fejezték ki, hogy összemérhető lenne egy politikus befolyásossága egy légitársaság vezérigazgatóéval -, azonban a szerkesztők minden név mellett feltüntették a zsűritől kapott átlagpontszámát. Ezeket az egyébként rendkívül szerény eltéréseket mutató számokat böngészve, mégis kiemelhető az a 10 személy, aki a legek között is a legeslegbefolyásosabb (abc-rendben):

A Top10: (ABC-sorrendben)


Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Gazdasági Bizottság alelnöke,

Deák Imre, a Danubius Hotels Nyrt. vezérigazgatója, a VIMOSZ és a Joint Venture Szövetség elnökségi tagja, a BGF tiszteletbeli docense és a Turizmus Intézeti Tanszék Szakmai Tanácsadó Testületének elnöke

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető-tulajdonosa, a Costes étterem tulajdonosa, a Budapest Eye megálmodója,

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese,

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója, az MSZÉSZ választmányának és ügyvezetésének tagja, a Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság társelnöke, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Szövetségének alelnöke

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója,

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, a HOTREC - Európai Szállodák, Éttermek és Kávézók Szövetsége - alelnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke,

Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola docense,

Váradi József
, a Wizz Air vezérigazgatója,

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: turizmusrangsor

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200