brusszel


Óvatos japánok

Figyelő Online
2015.02.04  14:01   
mail
nyomtatás
A felkelő nap országa ugyan lassan kilábal a recesszióból, de a japánok még mindig óvatosak: alig-alig költenek.
2014 harmadik negyedévében az ország ipari termelése közel 2 százalékkal nőtt. Az infláció 2,5 százalékos, az álláskínálat meghaladja a keresletet. Ezeket az adatokat - mint a fellendülés egyértelmű jeleit - üdvözölték az üzleti döntéshozók, akik egyetértenek abban, hogy idén visszatér a szigetországba a növekedés. Visszafogottságra elsősorban a háztartások morózus hozzáállása ad okot: a fogyasztás ugyanis csak nem akar beindulni. Ezen talán a tavasszal esedékes bértárgyalások segíthetnek majd. Japánban külön szó is van erre: a shunto. Ha minden jól megy, ennek során idén hozzávetőleg 2 százalékos fizetésemelésről dönthetnek.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.