brusszel


Újra mentorprogram a Design Terminálnál

Figyelő Online - Halaska Gábor
2015.02.04  15:42   
mail
nyomtatás
A Design Terminál ismét várja azoknak a kreatívipari vállalkozásoknak a jelentkezését, akik üzletfejlesztési, márkaépítési és szabadalmi jogi területen is felkészülten szeretnének a nemzetközi piacra lépni.
A Design Terminál ismét várja azoknak a kreatívipari vállalkozásoknak a jelentkezését, akik üzletfejlesztési, márkaépítési és szabadalmi jogi területen is felkészülten szeretnének a nemzetközi piacra lépni. A féléves mentorprogramra 2015. március 1-ig lehet jelentkezni.

A Design Terminál által meghirdetett mentorprogram célja, hogy a legígéretesebb kreatívipari kis- és középvállalkozásokat féléves, elmélyült szakmai együttműködés keretében felkészítse befektetés befogadására, nemzetközi piaci terjeszkedésre. A programban a Design Terminál félévente 3-5 vállalkozás fejlesztését segíti díjmentesen. A 2015-ös tavaszi szemeszterben olyan magyar kreatívipari vállalkozók jelentkezését várják, akik az ipari formatervezés, a divatipar és az újmédia területek valamelyikén már rendelkeznek saját céggel.


A mentorok az iparjogvédelem, az üzletfejlesztés, a márkaépítés és a tőkebevonás területén segítik a résztvevőket, a nyertes pályázók lehetőséget kapnak külföldi szakkiállításokon való megjelenésre is. A szakmai stáb tagjai többek között: Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs program vezetője; Sziller Olivér, MyConcept Kft. ügyvezetője; Pető-Dickinson Andrea, Dickinson Consulting ügyvezetője; Batta Barnabás és Misetics Mátyás, a Mitte Communications stratégiai-, illetve kreatív igazgatója; valamit Nemes Attila, a Kitchen Budapest Talent Programjának vezetője.

A pályázat leadási határideje 2015. március 1. A Design Terminál inkubációs programja egyébként 2014-ben indult, évente több száz feltörekvő vállalkozásnak nyújt szolgáltatásokat. Az első mentorprogramban 5 ígéretes vállalkozás került be: a The Four, az Anna Daubner, a Plié by Atelier, a Position Collective és a Hard Body Hang.

A mentorprogram 2015-ös őszi szemeszterében kibővül a pályázók köre: a technológia és az urbanisztika területén önálló vállalkozással rendelkező cégek jelentkezését várják majd a szervezők.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200