brusszel


Csökkent a General Motors nyeresége tavaly

Figyelő Online
2015.02.04  16:47   
mail
nyomtatás
Több mint a negyedével csökkent az amerikai General Motors (GM) nettó eredménye tavaly az egy évvel korábbihoz képest, főleg a járművisszahívások miatt.
A detroiti székhelyű autóipari konszern szerdai közlése szerint 2,8 milliárd dollár nyereséget ért el 2014-ben, az egy évvel azelőtti 3,8 milliárd dollár után.A több mint 30 millió járművet érintő visszahívásokra 2,8 milliárd dollárt tett félre a vállalat tavaly, míg 400 millió dollárt a halált vagy sérülést okozó balesetek miatti kártérítésekre különített el. A nagyszámú visszahívás oka nagyrészt a gyújtáskapcsoló hibája, amely miatt menet közben egyes modellek esetében leállhatott a motor. Az egyszeri kiadásokat ellensúlyozták a kedvező piaci körülmények.

Az Egyesült Államokban több mint egy dollárral, 2,26 dollárra csökkent a benzin gallononkénti ára (1 gallon 4,55 liter), a gazdaság újból lendületet vett és a hitelek is olcsóbbak lettek.A GM világszerte rekordszámú, 9,9 millió járművet értékesített 2014-ben, ami 2 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.A vállalat árbevétele az elemzők várakozásait felülmúlva, 155,9 milliárd dollárt tett ki tavaly.

A piac 150,6 milliárd dolláros bevételt jelzett előre.A GM legjövedelmezőbb piacán, Észak-Amerikában 6,6 milliárd dolláros adózás előtti eredményt ért el. Ez 11 százalékkal marad alatta a 2013-as eredménynek, azonban így is rekordösszegű, 9 ezer dolláros bónuszhoz juttatja a vállalat mintegy 50 300 szakszervezeti dolgozóját.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.