brusszel


Csökkentik a Velencei-tó vízszintjét

Figyelő Online
2015.02.05  09:48   
mail
nyomtatás
A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtök délelőtt a Dinnyési-zsilip megnyitásával megkezdi a Velencei-tó vízének leeresztését, miután a vízszint meghaladja a maximálisat, legutóbb decemberben engedtek le a tó vizéből, akkor is hasonló okból.
Az igazgatóság tájékoztatása szerint a Velencei-tó vízállása szerdán +167 centiméter volt az agárdi vízmérce nulla pontjához viszonyítva, ami 2 centiméterrel magasabb az erre az időszakra megengedett maximális vízszintnél.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság legutóbb december 11-én nyitotta meg a zsilipet, akkor a vízszint megegyezett az arra az időszakra megengedett maximális vízszinttel, vagyis a +160 centiméterrel. A vízeresztést december 30-án fejezték be +154 centiméteres vízállásnál.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.