brusszel


Ingyenes Google eszközök a civil szervezeteknek

Figyelő Online
2015.02.05  12:04   
mail
nyomtatás
Havonta több mint 2,5 millió forintnak megfelelő ingyenes hirdetési keret, videók készítése, valamint ingyenes irodai szoftvercsomag - ezt nyújtja az arra jogosult szervezeteknek a „Google Nonprofit Szervezeteknek" nevű program.
A programhoz a világ 12 országából csatlakozhatnak, Magyarországon a TechSoup nemzetközi szervezet helyi partnerével, a NIOK Alapítvánnyal együttműködésben, a CivilTech Program keretében érhető el.

A 2013 december óta elérhető ingyenes Google Ad Grants hirdetési keret egyik sikeres felhasználója a WWF Magyarország. Ők arról számoltak be, hogy nemcsak a karácsonykor meghirdetett farkasvédelmi program, és a tavaszi SZJA 1 százalék felajánlásával kapcsolatos kampány jutott el jóval több emberhez, de olyanokat is megszólíthattak az ingyenes hirdetéseknek köszönhetően, akikhez máshogy nem, vagy csak sokkal nehezebben jutottak volna el.

Azokban az országokban, ahol már elindult a Google Nonprofit Szervezeteknek program, számos civil szervezet számolt be jelentős eredményekről. Az észak-amerikai Direct Relief nevű szervezet a világ katasztrófa sújtotta, és szegény vidékein nyújt orvosi segítséget, a "Google Nonprofit Szervezeteknek" program keretében a Google AdWords segítségével egy millió dollár adományt tudott gyűjteni. A Mental Health nevű mentális egészséggel foglalkozó szervezet honlapját pedig 25 százalékkal többen látogatták azután, hogy csatlakozott az ingyenes programhoz.

A Google a TechSoup Global szervezet és magyarországi partnere a NIOK Alapítvány segítségével indítja el a programot Magyarországon. A Google az interneten élőben közvetített oktatásokat is szervez a közeljövőben. Ezekhez a Hangout on Airen közvetített tájékoztató előadásokhoz bárki csatlakozhat, így a szervezetek megtudhatják, hogy hozhatják ki a legtöbbet maguk számára a programból. Az előadások pontos időpontjai a Google Ground honlapjára kerülnek fel hamarosan.

 

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.