brusszel


Hozzá kell szokniuk a kisebb profithoz

Figyelő Online
2015.02.08  12:19   
mail
nyomtatás
Éves szinten 3,4 százalékra lassult a kínai állami vállalatok adózás utáni profitnövekedése tavaly az egy évvel korábbi 5,9 százalékos bővülésről.
A kínai pénzügyminisztérium honlapjára felkerült adatok szerint a nem pénzügyi ágazatban tevékenykedő állami vállalatok együttes adózott eredménye 2,48 ezer milliárd jüan (399,37 milliárd dollár) volt. Kína GDP-növekedése 24 éve a legalacsonyabb ütemű volt tavaly, 7,4 százalékra lassult a 2013. évi 7,7 százalékról.

A pénzügyminisztérium kimutatásai szerint a közvetlenül a kormányzati irányítás alatt álló állami cégek tavalyi nyeresége 3,6 százalékkal, az önkormányzati tulajdonban lévő vállalatoké szerényebben, 2,8 százalékkal nőtt. Tavaly különösen a szén-, a vegyipari és a petrolkémiai ágazat állami cégeinek csökkent a nyeresége, miközben a profit a legjelentősebben a járműgyártó, a gyógyszeripari és a kereskedelmi szektor állami vállalatainál nőtt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.