brusszel


Nem pörög még a fejlett országok gazdasága

Figyelő Online
2015.02.09  13:19   
mail
nyomtatás
A tavaly novemberi 100,4 pontról decemberre 100,5 pontra nőtt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban a szervezet havi rendszerességgel számolt CLI konjunktúramutatója (Composite Leading Indicators).
Az OECD felmérése szerint a legtöbb nagyobb gazdaságú országban stabil gazdasági növekedés volt, például az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban. Az amerikai CLI mutató 100,4 ponton, a kanadai 99,9 ponton, a japán 99,8 ponton állt decemberben. Az eurózónán belül több fontosabb tagállamban is gyorsult vagy változatlan maradt a növekedés üteme, itt Németországra, Olaszországra és Spanyolországra lehet gondolni.

Németországban 99,6 pontról 99,7 pontra, Olaszországban 100,9 pontról 101 pontra nőtt a CLI.Magyarországon a novemberi 100,5 pontról decemberre 100,6 pontra nőtt a CLI konjunktúramutató.

Az OECD-n kívüli országok közül Kína és Brazília teljesített jól, Indiában stabil maradt a növekedés, de Oroszországban csökkent CLI a novemberi 100 pontról 99,4 pontra.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.