brusszel


Nőtt az UBS nyeresége

Figyelő Online
2015.02.10  09:21   
mail
nyomtatás
A svájci UBS bank 5 százalékkal növelte profitját a tavalyi utolsó negyedévben éves szinten, részben az adózásban bekövetkezett kedvező változásoknak köszönhetően.
A cég ugyanakkor arra figyelmeztetett kedden, hogy a frank erőteljes drágulása, amire a tavalyi utolsó negyedév után került sor, "nyomást gyakorol majd a bank nyereségére".

A UBS közleménye szerint az adózott negyedéves eredménye 963 millió frankra nőtt a december végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 917 millió frankról. Elemzők alacsonyabb, 792 millió frank negyedéves profitra számítottak.

Az UBS befektetési banki üzletágánál az adózás előtti profit 24 százalékkal 367 millió frankra nőtt. Az UBS negyedéves eredményét 176 millió frankkal csökkentették különböző pénzügyi büntetések.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200