brusszel


Mi lesz Simicska birodalmával?

Figyelő Online
2015.02.12  07:00   
mail
nyomtatás
Lajos ilyen alkat, hirtelen lobban haragra, de aztán megnyugszik. Ami a szívén, az a száján, ezért nem lepődtem meg a stíluson, ahogy Orbánról beszélt - állítja egy olyan forrásunk, aki jól ismeri a kormányzat belső kapcsolatrendszerét.
Lajos ilyen alkat, hirtelen lobban haragra, de aztán megnyugszik. Ami a szívén, az a száján, ezért nem lepődtem meg a stíl

uson, ahogy Orbánról beszélt - állítja egy olyan forrásunk, aki jól ismeri a kormányzat belső kapcsolatrendszerét. A szakítás azonban, akármilyen hangulatban is ébredt másnap Simicska Lajos, megpecsételődött.

Aki ismeri, tudja, hogy laza stílusban is tud beszélni a munkatársaival, egy „bazdmegen" senki nem ütközik meg - festette meg előttünk az addig ismeretlen Simicska-portrét. Szerinte nem hazugság az a kép, ami ilyen-olyan fotókból rakódott össze az elmúlt években: a politikai kapcsolataiból jól megélő üzletember valóban nem ad sokat a látszatra, életét nem hivalkodóan éli. Rengeteg pénze van, megtehetné, hogy kiszolgálják, de neki nem derogál elmenni a boltba vásárolni, ha valamire szüksége van. Nem épít ötvenméteres medencés házat, nem vesz hajót, repülőt. Hétköznapibb életet él annál, mint amit a média elől rejtőzködő figuráról gondolni lehetne.

Szabadszájúsága tehát nem lephette meg Orbán Viktort. Annál inkább az, hogy kollégiumi barátja, üzlettársa a nyilvánosság előtt beszélt róla ilyen durván. A személyeket ismerő forrásunk szerint, ha valami, akkor ez vezet el a végleges szakításig, a baráti kapcsolat felbomlásáig. Orbán hiú ember, akinél van egy határ, amit nem illik átlépni. Még az ezeréves barátnak sem. Aki Orbánt egy ország előtt illet olyan szavakkal, amilyenekkel Simicska tette, az az ember leírta magát a miniszterelnöknél - hallottuk.

Egyébként éppen ez a régi keletű barátság az oka annak, hogy Simicska ennyire kiakadt. Az ő fejében Orbán a „best friend forever" kategória. Egy megbonthatatlan kötelék, ami tűzön-vízen keresztül összeköt. S aminek az elárulása elegendő ok arra, hogy az embernek elboruljon az agya. Márpedig Simicska árulásnak élte meg, ami a kiadóinál történt, egy olyan árulásnak, amit a kormányfő környezetéből hajtottak végre. Másban is csalódott, főleg Liszkay Gáborban, a Magyar Nemzet főszerkesztőjében, akire régi harcostársként tekint. A többiek is fontosak voltak persze, de ők később csatlakoztak a csapathoz. Liszkay más, ezért az, hogy ő is felállt, egy hatalmas tőrdöfés volt Simicska szívébe. Ezt nem tudta megbocsátani. Azt meg Orbán nem fogja, ahogyan beszélt róla Simicska.

További részletek a Figyelőben!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.