brusszel


Ezt tartja fontosnak az amerikai nagykövet

Figyelő Online
2015.02.11  13:58   
mail
nyomtatás
A szabályozás átláthatósága és a kiszámíthatóság a legfontosabb a külföldi befektetők számára - mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerdán Budapesten.
Colleen Bell kijelentette a magyarországi amerikai kereskedelmi kamara (AmCham) üzleti fórumán: egy külföldön beruházó vállalat biztos akar lenni abban, hogy egy adott szabályt nem fognak önkényesen megváltoztatni egyik napról a másikra.

A globális versenyben, amikor egy vállalat határoz egy beruházás helyszínéről, jellemzően az alapján dönt, hogy hol a leginkább átlátható a szabályozás - mondta. Az amerikai nagykövet kitért az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodásra is.

Szavai szerint félreértés, hogy egy ilyen megállapodás kizárólag az Egyesült Államoknak lenne előnyös.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.