brusszel


Románia megduplázza autópálya-hálózata hosszát

Figyelő Online
2015.02.12  16:03   
mail
nyomtatás
Romániában jelentősen növelték a 2030-ig megépítendő autópályahálózat előirányzatát.
Románia megújított Közlekedésfejlesztési Stratégiája 2030 - ra 1,300 km autópálya megépítésével számol.

Ez a célkitűzés majdnem kétszerese annak az előirányzatnak, amely a dokumentum első változatában szerepelt, ebben 645 km kiépítését tervezték.

A társadalmi vitát követően a dokumentum új változata olyan útszakaszok építésére kíván lehetőséget adni, amelyek korábban a szerényebb közlekedési feltételeket nyújtó autóútként szerepeltek. Az 1,300 km autópálya mellett a terv 1,877 km autóút, 3,147 km regionális - és európai tranzitút létesítését tartalmazza.

„A közútépítési szektor beruházási kerete 26,48 milliárd euró, amelynek a fele szolgálhatja az autópályák építését" - idézi a helyi Mediafax a Közlekedési Minisztérium dokumentumát.

A Közlekedésfejlesztési Stratégia egy alapvetően fontos dokumentum. Elfogadása teremti meg annak feltételeit, hogy Románia a 2014 - 2020 - as időszakban hozzáférhessen az európai közlekedésfejlesztési alapokhoz.


Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.