brusszel


Békepipa

Figyelő Online - Brückner Gergely
2015.02.12  06:16   
mail
nyomtatás
A magyar állam és az EBRD 15-15 százalékos részesedést szerez az Erste Bank Hungaryban, és a kormány békül az egész hitelintézeti szektorral, például a bankadót is csökkenti. A többi, korábban tervezett hitelintézet-vétel közül az állam a Raiffeisenről nem, ugyanakkor a Sberbankról tárgyal annak tulajdonosaival. A kabinet mindenhol átmeneti tulajdonos lesz, de nem zárható ki, hogy az MKB-ban is megtart egy kisebbségi pakettet. A vártnál lassabban döcög a Budapest Bank megvétele, így nagyon távoli az MKB és a BB esetleges összevonása.

Mindannyian megcsókolhatjuk Andreas Treichl hátsóját - fogalmazott egy magyar bankár lelkesen, de valójában ennél egy kicsit kevésbé szalonképesen a Figyelőnek. Arra utalt, hogy az Erste bécsi vezérének másfél éve kezdeményezett tárgyalássorozata vezetett most oda Budapesten, hogy az egész magyar hitelintézeti szektor jól járhatott, talán egy kicsit fel is lélegezhetett. Az pedig szinte az utolsó percig meglepetés volt, hogy Treichl ebbe a folyamatba az Európa...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/7 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
mail
nyomtatás
címkék: bankbékeMKB

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.