brusszel


Nőtt a Renault nyeresége tavaly

Figyelő Online
2015.02.12  10:21   
mail
nyomtatás
Másfélszeresére nőtt tavaly a Renault, a második legnagyobb francia autógyártó konszern nyeresége.
A Renault 41 milliárd euró, a 2013-assal közel megegyező értékesítési árbevétel után 1,6 milliárd euró, az egy évvel korábbinál 30 százalékkal magasabb üzleti eredményt ért el 2014-ben. Nettó nyeresége 1,89 milliárd euró lett, 45 százalékkal magasabb a 2013-asnál. A Renault résztulajdonosa az orosz AvtoVAZ autógyárnak, ám az ottani eladások 35 százalékos visszaesése miatt tavaly 182 millió euró veszteség érte.

A Renault nyereségét 2013-ban 1,3 milliárd euró átszervezési költség terhelte meg. A Renault nyereségének tavalyi növekedését jórészt a tevékenysége átszervezésével járó költségek és adófizetési kötelezettsége csökkenésének tulajdonítja.

Az autógyár idén nyereségének további növekedésére számít.Tavaly a Renault személygépkocsi és kis-haszongépjármű eladásai 3,2 százalékkal, 2,7 millióra nőttek.

A Renault az idén az európai autópiac kétszázalékos bővülését várja, a feltörekvő régiókban azonban az eladások nagy hullámzására számít.

Tavaly az európai autópiac 5,7 százalékkal bővült és első alkalommal ért el növekedést az előző évihez képest a globális pénzügyi válság kirobbanása óta.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: AutóiparRenault

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200