brusszel


Biztosítás a Valentin-napi csokira

Figyelő Online
2015.02.13  12:49   
mail
nyomtatás
Világszerte 50 millió szál rózsa, 36 millió szív alakú doboz csoki, 200 ezer lánykérés:február 14-e számokban.
Már nemcsak az angolszász országokban tartják február 14-ét a szerelmesek ünnepének. Egy nemzetközi felmérés szerint e napon 50 millió szál rózsát, 36 millió doboz csokoládét ajándékoznak egymásnak a szerelmesek. Több mint 8 milliárd cukorszívet gyártanak erre a napra, és hozzávetőleg 1 milliárd képeslapot küldenek el csak az Egyesült Államokban. Átlagosan 220 ezer lány kezét kéri meg kedvese ezen a jeles napon.

Nem mindenütt van ez így. Japánban a nők ajándékoznak csokoládét a szeretett férfinak, melyre egyébként már Valentin-napi biztosítás is köthető, hogy egyetlen férfi se maradjon ajándék nélkül . A nők pedig egy hónappal később, március 14-én, a Fehér Napon, fehér csokoládét kapnak viszonozásul. Az olaszok „lelakatolják" szerelmüket. Többnyire vízparton, hidaknál a rácsra helyeznek el a nevükkel ellátott lakatot.

Az olasz Generali biztosító információi szerint 2013. február 14-én több mint 1000 biztosítási szerződést kötöttek Magyarországon, 2014-ben ugyanezen a napon pedig már 1500-an gondolták, hogy a bizalmat szavaznak a biztosítónak. 2013-ban és 2014-ben is Valentin-napon 1000-1000 kárt fizetett ki a biztosító ügyfeleinek, összesen évente 235 millió forint értékben.

 

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.