brusszel


Hatmilliárdos fejlesztés a Tevánál

Figyelő Online
2015.02.17  18:23   frissítve: 2015.02.17 18:30
mail
nyomtatás
Kritikus betegségek elleni innovatív és generikus gyógyszerkészítményeket fejleszt a Teva Gyógyszergyár Zrt. debreceni és gödöllői gyártóhelyein.
Mintegy 6.2 milliárd forint értékben valósul meg generikus és innovatív fejlesztés a Tevánál. A projekt eredményeként a debreceni Generikus Kutatás-Fejlesztési Igazgatóság originális termékekkel bioekvivalens generikus termékek kiemelkedően magas színvonalú fejlesztését valósítja meg, többek között az onkológiai, a szív és érrendszeri, valamint a központi idegrendszeri megbetegedések területén. A TEVA gödöllői Generikus Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága steril gyógyszerkészítményeket fejleszt, többek között anyagcsere és emésztőrendszeri megbetegedések, szisztémás fertőzések és légzőszervi megbetegedések kezelésére. Az innovatív Kutatási Igazgatóság központi idegrendszeri, onkológiai, autoimmun, gyomor-bélrendszeri, légzőszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére irányuló új gyógyszerek fejlesztésében vesz részt, együttműködve a Teva más kutatóközpontjaival. A projekt megvalósításához 1 731 892 031 forint támogatásban részesül a vállalat az Új Széchenyi terv ERNYŐ_13 projekt keretében.

A Teva elkötelezett hazai gyártásának és K+F tevékenységének folyamatos fejlesztése iránt. A vállalat hazai jelenléte óta mintegy 350 milliárd forintot fordított beruházásra és K+F-re. Budapesten, Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban lévő telephelyein több, mint 3000 embernek ad munkát, hazai beszállítóin keresztül pedig 10.000 család megélhetését biztosítja. A fejlesztések eredményeként a vállalat Debrecenben Európa egyik legnagyobb szilárd gyógyszerkészítményeket gyártó és csomagoló gyárát, Gödöllőn pedig a világ egyik legmodernebb steril gyógyszerformákat gyártó üzemét működteti.
A versenyképesség biztosításához és a betegek igényeinek minél magasabb szinten történő kielégítéséhez elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés. A generikus fejlesztési projektek azt a célt szolgálják, hogy a már jól bevált terápiás lehetőségek kedvező áron váljanak elérhetővé a betegek számára. Az innovatív K+F olyan új gyógyszerek fejlesztését segíti, amelyek a jelenleg hozzáférhető kezelési lehetőségekhez képest jelentős terápiás előnyt, hatékonyabb gyógyulást, és/vagy jobb életminőséget biztosítanak. A mostani projektek többek között olyan nagy, globálisan is jelentős népegészségügyi problémákra keresnek kedvező áron hozzáférhető, vagy teljesen új terápiás megoldásokat, mint az onkológiai megbetegedések, autoimmun megbetegedések, központi idegrendszeri betegségek, gyomor-bélrendszeri megbetegedések vagy éppen a cukorbetegség.


A projekthez az Új Széchenyi terv keretében kapott több mint 1,7 milliárd forintos támogatás jelentősen hozzájárul a sikeres megvalósításhoz és a magyar nemzetgazdaságban stratégiai szerepet betöltő hazai gyógyszeripar nemzetközi versenyképességének megőrzéséhez.

 

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.