brusszel


Átszervezésbe kezd a Sony

Figyelő Online
2015.02.18  11:43   
mail
nyomtatás
A Sony japán elektronikai, informatikai és szórakoztatóipari vállalat a 2018 márciusában befejeződő pénzügyi évben már 500 milliárd jenes üzemi nyereséget szeretne a mostani 20 milliárd jenes helyett, amelyet vállalati struktúrájának átszervezésével akar elérni.
"Olyan lépéseket teszünk meg, amelyeket mások nem mernek" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Hirai Kazuo, a Sony elnök-vezérigazgatója.

Az elnök-vezérigazgató szerint a vállalatnak nem szabad félni a változástól, ha a "Sonyhoz illő módon" szeretne növekedni. Az egyik első lépés, hogy októberig kiszervezik az otthoni zenelejátszó készülékek, valamint DVD és Blu-ray lejátszók gyártásával foglalkozó audio és videó üzletágukat. Más üzletágakat is kiszervezhetnek, például az elemek és számítógépes chipek gyártását végző üzletágakat, de erről még nem mondott részleteket Hirai Kazuo. Az elnök-vezérigazgató a szórakoztatóipari kínálatot akarja erősíteni, nagyobb hangsúlyt kapnak a televíziós programok és a Playstation játékkonzol.

A nagyvállalat a tavalyi hackertámadások ellenére se mond le filmüzletágáról, ott továbbra is növekedésre számítanak. Az okostelefonoknál és az autóknál használt elektronikus érzékelők gyártása is nagyobb szerepet kaphat, miközben a Sony felvásárlásokon vagy partneri megállapodásokon keresztül több innovatív területen is szeretne befektetni.

Hirai Kazuo elismerte, hogy a Sony nem tudott lépést tartani a piacain végbement változásokkal, de a kiszervezésekkel rugalmasabb lesz a vállalat, az üzletágak teljesítménye pedig jobban ellenőrizhető lesz. Az elnök-vezérigazgató szerint növelni akarják az üzleti szegmensek függetlenségét, de egyensúlyt kell tartani, és a Sonynak továbbra is egységesen kell működnie vállalati szinten.

A most márciusban befejeződő pénzügyi évben 20 milliárd jenes üzemi nyereségre és 170 milliárd jenes nettó veszteségre számít a Sony.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.