brusszel


Az Air France-KLM légitársaság visszafogja beruházásait

Figyelő Online
2015.02.19  10:43   
mail
nyomtatás
A francia-holland Air France-KLM légitársaság a következő két évben a korábban vártnál 600 millió euróval kevesebbet költ beruházásokra a bizonytalan európai gazdasági helyzet és a légi utasszállító iparág túltelítettsége miatt.
A légitársaság szerint elhalasztják vagy törlik 3-4, hosszabb útvonalakon is használható repülőgépekre leadott rendelésüket, és valószínűleg a tervezettnél korábban kivonnak a forgalomból ugyanennyi gépet. Nehezek a piaci körülmények, és megvannak az okaink, hogy óvatosak legyünk - mondta csütörtökön Alexandre de Juniac vezérigazgató újságíróknak az Air France-KLM tavalyi negyedik negyedéves vállalati eredményeit bemutató tájékoztatón.

A légitársaság nettó nyeresége 316 millió euró volt 2014 utolsó negyedévében szemben a 2013-as negyedik negyedéves 1,18 milliárd eurós veszteséggel. A 2013-as eredményt egyszeri adózási tételek rontották. A bevétel 2014. október-decemberében 6,21 milliárd euró volt, kicsit nagyobb, mint a 2013-as év azonos időszakában elért 6,12 milliárd eurós bevétel.2014 egészében 2,4 százalékkal csökkent a bevétel, 24,9 milliárd euróra, de a vállalat vesztesége a 2013-as 1,83 milliárd euróról 198 millió euróra esett. A tavalyi évben 1,3 százalékkal nőtt a légitársaság utasainak száma, elérve a 87,35 milliót.

Az Air France-KLM 2014 elején még derűlátó volt, de év közben háromszor volt kénytelen csökkenteni a nyereségre vonatkozó előrejelzését. Ősszel az Air France pilótái többnapos sztrájkot tartottak, ez 425 millió euró veszteséget okozott a cégnek. A légitársaság fontolgatta hitelállományának csökkentését, de 2014 végén 5,4 milliárd euró tartozása volt, 59 millió euróval több, mint egy évvel korábban.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200