brusszel


Ennyit keresnek az ön ismerősei

Figyelő Online
2015.02.20  09:31   
mail
nyomtatás
Tavaly 3 százalékkal 237 700 forintra nőtt a bruttó átlagkereset a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított - nettó kereset 155 700 (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 106 300, a szellemi foglalkozásúaké 210 900) forint volt, 3 százalékkal magasabb, mint 2013. január-decemberben.

A családi kedvezmények 2014. évi változása további 0,8 százalékpontos emelkedést eredményezett a nettó keresetek előző évi átlagához viszonyítva. Ezt figyelembe véve a nettó kereseti átlag 162 500 forintra becsülhető - közölte a KSH. Egy évvel korábban, 2013 január-decemberben a bruttó átlagkeresetek 3,4, a nettó átlagkeresetek 4,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 230 700 forint volt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.