brusszel


A Balkán gyógyfürdői

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.02.22  08:02   
mail
nyomtatás
A szerb, szlovén, horvát és török gyógyfürdők nemzeti szövetségeinek képviselői pénteken aláírták a Balkáni Gyógyfürdő Intézet létrehozásáról szóló megállapodást.
A szövetségek együttműködése már tíz évre nyúlik vissza. Abban bíznak, hogy a térség többi országa is csatlakozni fog.
Az Intézet célja, hogy új szabvány-előírásokat vezessen be a balkáni gyógyfürdőkben, mondta a Tanjug hírügynökségnek a Szerb Gyógyfürdők Szövetségének titkára, Vladan Veskovic.


Veskovic elmondta, hogy a gyógyfürdők azonos működési rendszerének valamennyi, a megállapodást aláíró országban történő bevezetése megerősíti helyzetüket az európai és világpiacon egyaránt.

Ennek megfelelően, a következő években a térségi turizmus az egyik vezető szlogene a „Balkán gyógyfürdői" lesz.

A Balkáni Gyógyfürdő Intézet létrehozásáról szóló megállapodást a Belgrádi Vásár keretében írták alá, amely jelenleg ad otthont a 37. Nemzetközi Turisztikai Kiállításnak és más, kapcsolódó programoknak.
Kapcsolódó cikkek
Tanjug
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.