brusszel


Gigaprofit a Fordnál

Figyelő Online
2015.02.25  08:59   
mail
nyomtatás
A részvényesek újra örülhetnek: a vállalat 6,3 milliárd dolláros éves adózás előtti nyereséget könyvelt el 2014-ben.
Tavaly mintegy 6,3 millió új Ford talált gazdára világszerte, amelynek eredményeképp a vállalat piaci részesedését minden kontinensen erősítve 6,3 milliárd dolláros adózás előtti nyereségre tett szert. A tavalyi nyereség ugyan valamelyest elmarad a 2013-astól, ám magában foglalja olyan hatékonyságnövelő strukturális átszervezések költségeit amelyek eredményeként a vállalat 2015-ben már 8,5 - 9,5 milliárd dollár közötti adózás előtti nyereséggel számol. A kimagasló nyereség eredményeként az autógyártó likviditását is tovább javította, miután rendelkezésre álló készpénzállománya elérte a 21,7 milliárd dollárt, 7,9 milliárd dollárral haladva meg hitelállományát.

A tavaly eladott 6,3 millió darab Fordból 2,8 millió darab talált gazdára Észak-Amerikában, míg 460 ezer Dél-Amerikában, közel 1,4 millió Európában, közel 200 ezer a Közel-Keleten és Afrikában, további több, mint 1,4 millió pedig az ázsiai-csendes-óceániai régióban került értékesítésre.

A Ford várakozásai szerint 2015-ben az észak-amerikai iparág 17 - 17,5 millió, az európai piac 14,8 - 15,3, míg a kínai piac önmagában 24,5 - 26,5 millió darab között alakul majd. Ennek megfelelően rövid-, illetve középtávon egyre inkább felértékelődik az ázsiai régió szerepe a Ford értékesítéseiben is, közép- és hosszú távon pedig a közel-keleti és afrikai régió előretörésével is számolni kell. Amerika a vállalat értékesítéseinek továbbra is stabil alapját képezi majd, épp úgy, mint a válságból a többi kontinensnél valamivel lassabban kilábaló, ám már növekedésnek indult Európa, ahol a vállalat hagyományosan erős pozíciót foglal el.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200