brusszel


Szakadás előtt a katolikus egyház?

Figyelő Online
2015.03.04  10:03   
mail
nyomtatás
Lengyelország lehet a következő hagyományőrző egyházszakadás helyszíne a Római Katolikus Egyházon belül, írja egy, a konzervatív szárnyhoz tartozó vezető gondolkodó.
Ferenc Pápa nyíltan szakított a „lengyel pápa" tanításával, írta Dominik Zdort a Rzeczpospolita napilap egyik, múlt heti számában.

Meglehet, hogy Ferenc Pápa egy új, a katolicizmustól eltérő vallás megalapítására készül, míg II. János Pál tanítása nyilvánvalóan a katolikus hagyományrendszeren belül mozgott, írta Zdort.

A hagyományőrző hittudós lehetségesnek tartja, hogy az egyház szakadására kerül sor, hiszen „soha ezelőtt nem volt az egyházi tisztségviselők között ilyen nagy (és növekvő) tábora azoknak, akik nyíltan ellenzik a hatalmon lévő pápa eszmeiségét. Az ellenvéleményt képviselők közül Zdort Raymond Leo Burke kardinálist és Varsó püspökét, Henryk Hosert nevezte meg.

Azzal, hogy Ferenc Pápa nyitott a házasság felbontásának tudomásulvétele vagy a melegek irányába, „elárulta II. János Pált", idézi Zdort Varsó püspökét, Hosert.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.