brusszel


Fűthető pályák Felcsúton 2 milliárdból tao-támogatással

Figyelő Online
2015.03.06  14:00   
mail
nyomtatás
Az Orbán-Simicska háború a sportot is elérheti, a felcsúti akadémia idei tao-támogatásán azonban ez még nem látszik.
Két fűtött pálya, egy új busz, egy traktor, a Pancho aréna biztonsági rendszerének fejlesztése - egyebek mellett ezekre költheti a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) azt a bő 2 milliárd forintot, amit a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntése nyomán kaphat. A forrás ezúttal is az akadémiát támogató cégek társasági adója (tao), ami az államkassza helyett a FUNA számláján landol.

Bár a FUNA rendkívül sikeresen gyűjti be ezekeket a tao-támogatásokat (már a mostani 2 milliárdot megelőzően 2011 és 2013 között is durván hatszor annyi pénz jutott nekik ilyen forrásból, mint mondjuk Nógrád megye összes labdarúgással foglalkozó sportegyesületének), a támogatók valamiért nem hirdetik túl lelkesen a szponzorációt. A Figyelő mintegy 15 adományozóként feltüntetett társaságot keresett meg, a konkrét dotációs összeg azonban csak azoknak a cégeknek a válaszából derült ki, amelyek társasági adójukból nem dotálták az alapítványt (mint például a Stadler, a Coca-Cola vagy éppen az OTP). A többség valamiért nem kívánta nyilvánosságra hozni az adomány mértékét. Pedig a kapcsolat mindenki számára fontos: hallottunk olyan véleményt, amely szerint néhány ülő-helynek a felcsúti stadion VIP-páholyában jelenleg olyan az értéke, mint egy VIP-boksznak a Budapest Sportarénában.

Mindenesetre a támogatások egy része biztosan Simicska Lajos cégeitől érkezett, a szponzorfalon ugyanis több olyan vállalat is szerepel, amely a (valaha) Fidesz-közeli oligarchához köthető. Ebben azonban a jövőben lehet változás. Szakértők egy része úgy véli: az Orbán-Simicska háború a teljes hazai sportfinanszírozásra érezhető hatást gyakorol majd.

Részletek a Figyelőben!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200