brusszel


Nőtt a Lindt csokoládét gyártó cég tavalyi profitja

Figyelő Online
2015.03.10  10:31   
mail
nyomtatás
A svájci Lindt und Sprüngli csokoládégyár tavalyi profitja 13 százalékkal nőtt, amihez elsősorban amerikai eladásainak bővülése járult hozzá.
A vállalat keddi közlése szerint az adózott eredmény 342,6 millió frankra emelkedett 2014-ben az előző évi 303 millió frankról.

A forgalom 17 százalékkal 3,39 milliárd frankra nőtt, amit elsősorban az okozott, hogy nőttek a cég eladásai Észak-Amerikában, ahol tavaly megvásárolta a Russell Stover édességgyártót, amely eladásait tekintve a harmadik legnagyobb volt az Egyesült Államokban.

A Lindt tavalyi észak-amerikai eladásai 14,3 százalékkal emelkedtek, ami több mint a duplája az európai értékesítés bővülésének.A Lindt und Sprüngli 6-8 százalékkal tervezi növelni idei értékesítését.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.