brusszel


A Fülöp-szigetek Kína nyomában

Figyelő Online - Kalmár Andrea
2015.03.14  09:46   
mail
nyomtatás
A fülöp-szigeteki gazdasági szakemberek szerint a GDP a vártnál is erősebb 6,9 százalékkal emelkedett az utolsó negyedévben. A Fülöp-szigetek így összességében 6,1 százalékos éves növekedéssel és a három negyedéven át tartó visszaesés visszafordításával zárta a negyedik negyedévet, amelynek köszönhetően Kína után Ázsia második leggyorsabban növekvő gazdaságává nőtte ki magát 2014-ben.
Az ország gazdaságát alakító szakemberek nyilatkozata szerint a GDP a vártnál erősebb 6.9 százalékra növekedett az októbertől decemberig tartó negyedévben a kormány támogató intézkedéseinek és a mezőgazdasági termelés növekedésének köszönhetően.

A közgazdászok 5,8 százalékos növekedésre számítottak az év végi hónakban a harmadik negyedév katasztrofális eredményét követően, melynek során a kormány közpénzpénzek költésére irányuló kongresszusi nyomozásokkal való küzdelme miatt 5,3 százalékra esett vissza.

„Összességében a Fülöp-szigetek gazdasági teljesítménye 2014-ben és 2010-től kezdve az ezt megelőző években azt példázza, hogy az országunk már nem sorolható Ázsia leggyengébb gazdaságai közé. Országunk gazdasági növekedése egyre versenyképesebbé válik a keleti és a délkelet-ázsiai szomszédjainkéval szemben. Ebben az évben sikerült elkerülnünk a gazdaságunkat évtizedek óta sújtó egymást folyamatosan váltó fellendülési és hanyatlási ciklust" - nyilatkozta Arsenio Balisacan nemzetgazdasági miniszter.

Kapcsolódó cikkek
The Straits Times
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.