brusszel


Folytatódik a 21-es főút bővítése

Figyelő Online
2015.03.16  15:34   
mail
nyomtatás
A téli leállás után újra dolgoznak a 21-es főút négysávossá bővítésén Nógrád és Heves megyében, az összesen 9,8 kilométernyi szakaszok teljes felújítása várhatóan 2015. nyár végére fejeződik be - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) hétfőn.
A majdnem 14 milliárd forintos beruházás 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás segítségével valósul meg.

A jelenlegi 2x1 sávos utat 2x2 sávossá bővítik Heves megyében Lőrinci, Apc és Zagyvaszántó, Nógrád megyében pedig Jobbágyi és Szurdokpüspöki települések között.

A szélesítés mellett külön szintű csomópontokat, körforgalmakat, új gyalogos és kerékpáros aluljárókat, a Szuha-patak felett új hidakat, vadátjárót létesítenek. Felújítják a párhuzamos utakat is és átépítik az érintett útkereszteződéseket, növelve ezzel a biztonságos közlekedés feltételeit.Nógrádban 4,5 kilométeren, Heves megyében 5,3 kilométeres szakaszon zajlik a négysávosítás.

A Heves megyei szakasz kivitelezését a Swietelsky Magyarország Zrt. végzi nettó 8,1 milliárd forintért, a Nógrád megyei szakaszon a Swietelsky Magyarország Zrt. és a HE-DO Kft. által alkotott konzorcium dolgozik, itt a beruházási érték nettó 5,5 milliárd forint.

A közlemény idézi Becsó Zsoltot, a kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselőjét (Fidesz), aki bízik abban, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban befejeződik a 21-es főút fejlesztése Salgótarjánig.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.