brusszel


Magyar brókercég a román piacon

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.03.21  16:18   
mail
nyomtatás
A vezető magyar brókerház, a Concorde Securities megkezdi működését a román tőkepiacon.
A Concorde az első magyar brókerház, amely belép a román piacra, követve a cseh Wood & Co-t, amely 2008-ban, illetve a lengyel Iponema Securities-t, amely 2011-ben indította meg romániai tevékenységét.

Az új szereplőnek új befektetőket is kell hoznia a Bukaresti Tőzsde jegyzett cégei számára. Jelentkezése megerősíti a helyi tőkepiac iránti érdeklődést, amely jelenleg a térség egyik legvonzóbb ilyen intézménye.

„Ügyfeleink alig várják, hogy befektethessenek a román piacon" - mondta Jaksity György, a Concorde társalapítója és igazgatósági elnöke. „A román részvényeket térségi partnereikhez viszonyítva kedvezően értékelik, számosan közülük magas osztalékot fizetnek, ami a jelenlegi, alacsony kamatkörnyezetben komoly vonzerő. Mi több, Románia a leggyorsabban növekvő európai gazdaságok közé tartozik. Az ország alacsony eladósodottságának köszönhetően kivételesen erőteljesek az ország növekedési kilátásai is" - tette hozzá.

A Bukaresti Tőzsde (BVB) Kormányzótanácsa a közelmúltban hagyta jóvá, hogy a Concorde Securities a BVB szabályozott részvénypiaci szekciója kereskedelmi rendszerének tagja lehessen. „A Concorde Securities tagsága és közvetlen jelenléte a román tőkepiacon egybeesik a Bukaresti Tőzsde stratégiájának célkitűzésével, amely a közvetítők és a befektetők számára le kívánja bontani a piachoz való hozzáférés akadályait. Az új cég megjelenése fontos lépés a bukaresti piacon, Dél- és Kelet-Európa jövőbeni pénzügyi központjában zajló tranzakciós folyamatok erősítése tekintetében is" - mondta Ludwik Sobolewski, a Bukaresti Tőzsde vezérigazgatója.

A Concorde Securities tagja a budapesti, frankfurti és varsói tőzsdéknek. A befektetési cég mintegy 2 milliárd euró értékű tranzakciós forgalmával a legaktívabb bróker volt a Budapesti Értéktőzsde részvénypiaci szegmensében.

A Bukaresti Tőzsde 2014-ben 3 milliárd euró értékű részvénytranzakciót bonyolított le, ami kevesebb, mint a Budapesti Tőzsde forgalmának fele. A 2015-ös év februárjában a Bukaresti Tőzsde napi forgalma mintegy 7 millió euró volt, míg a magyar piacon körülbelül 30 millió eurós adásvétel zajlott.

A román piacot a Raiffeisen Bank, a Swiss Capital and Wood brókercégei vezetik a BCR és a BRD értékpapír-kereskedői előtt.
Kapcsolódó cikkek
Romania Insider
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Megújul a Figyelő

Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű gazdasági hetilapja, a Figyelő erősíteni kívánja médiapiaci pozícióját.

Bíróság elé állíthatják Netanjahu feleségét

A rendőrség Sara Netanjahunak, az izraeli miniszterelnök feleségének a bíróság elé állítását javasolja

top200